Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум от двигателя. 156 2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум от двигателя. 156 2.4 JTD

здрасти на всички,та значи,като запаля мотора и не съм на скорост,се чува едно чегъртане,след като натисна съединителя изчезва.и така при всяко отпускане на съединителя започва и при натискане спира.струва ми се ,че като карам на ниски,с малка скорост пак го има.след като загрее колата,продължава да е така. отвън не се чува абсолютно нищо,само вътре.за какво става дума,мога ли да карам известно време,и с каква сума да се приготвя.много ще съм благодарен на няква помощ,че почвам да се притеснявам.
    Last edited by spe4elist; d.m.y г., 12:18.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
    здрасти на всички,та значи,като запаля мотора и не съм на скорост,се чува едно чегъртане,след като натисна съединителя изчезва.и така при всяко отпускане на съединителя започва и при натискане спира.струва ми се ,че като карам на ниски,с малка скорост пак го има.след като загрее колата,продължава да е така. отвън не се чува абсолютно нищо,само вътре.за какво става дума,мога ли да карам известно време,и с каква сума да се приготвя.много ще съм благодарен на няква помощ,че почвам да се притеснявам.
    Аксиален лагер или някой в скоростите.
    sigpic

Comment

мерси колега,ще го имам в предвид

Comment

По-скоро лагер в кутията, щом шума спира при натискане на съединителя.
        Ако беше аксиален лагер шума щеше да се появява когато натиснеш съединителя.
        Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
        Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

окс,чакам още предположения мерси на всеки който каже по нещо

Comment

Лагер на съединител според мен,имах същия проблем на старата кола,е вярно не беше TS или пък JTD,но се оправи след смяна на съединител.Това е лично мое мнение,може и да греша.Нека и по-вещите да се изкажат
            Last edited by slavips; d.m.y г., 12:04.
            Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark
            Alfa Romeo 145 1.3Boxer 90hp EX

Comment

Колега, най-вероятно ти е лагер на съединителя, работи на опън и като натиснеш, шумът изчезва. Като караш пак шуми ли със и без натиснат съединител? Ако не шуми, значи не е от кутията. Виж си и маслото в кутията профилактично как е
              Last edited by spe4elist; d.m.y г., 20:04.
              sigpic
              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

като съм в движение(малка скорост,ниски обороти) на скорост пак се усеща даже има като леко дрънчене,натисна ли съединителя изчезва.маслото е добре,гледах го.

Comment

има ли опастност да ме остави на пътя,че ми се налага тия дни да пътувам....?

Comment

Това вече никой не може да каже. По добре нека компетентно лице да установи какъв е точно проблема и той вече може да ти каже дали има или няма проблем с "оставяне на пътя"
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 08:46.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Аксиалният лагер свири при натиснат съединител ! Предлагам ти едно прегледче в сервиз, да не те боли глава по-късно.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

благодаря,колеги,така и ще направя.исках ориентировъчно да ми подскажете за какво става дума.

Comment

Здравейте, да питам тук някой може да знае. Този аксиалния лагер при 2.4 жтд на притискатела дали има шанс да го открия като отделна част някъде. Че съм на зор а не ми се купува цял съединител ,моя си е добре но лагера ми е за смяна.
                          sigpic Alfasud/156 1.8ex
                          156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                            Здравейте, да питам тук някой може да знае. Този аксиалния лагер при 2.4 жтд на притискатела дали има шанс да го открия като отделна част някъде. Че съм на зор а не ми се купува цял съединител ,моя си е добре но лагера ми е за смяна.
                            Обикновено се продават и отделно.между 20 и 30-40лв в най-честия случай
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                              Обикновено се продават и отделно.между 20 и 30-40лв в най-честия случай
                              За съжаление в този случай е между 120-140лв, проверено. За тази кола няма нищо евтино, та нали все пак е ролсройс.
                              Last edited by Galeano; d.m.y г., 08:35.
                              sigpic Alfasud/156 1.8ex
                              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
                              X